A NÉLKÜLÖZHETETLEN ADATOK VÉDELMÉÉRT

Corsair Force 3 SSD és Intel ICH7M

Corsair Force 3 SSD és Intel ICH7M között fellépő kompatibilitási probléma és annak megoldása

Arról van szó, ha valakinek SSD-je van, és "fagyást" tapasztal: bizonyos SSD-k és bizonyos SATA vezérlők esetén jelentkezik csak a dolog, konkrétan a Corsair Force3-as SSD és Intel ICH7M vezérlővel és 10 vagy annál frissebb AHCI driverrel.

A hibajelenség konkrétan, hogy a gép megfagy mintha elvesztené a kapcsolatot az SSD-vel (a HDD led folyamatosan világít). Van olyan eset amikor összekapja magát, van amikor beáll és csak a kikapcs segit.

A megoldás pedig bizonyos power management funkciók kikapcsolása az Intel vezérlő driverében (mely funkciók a 10-es verziótól kezdve alapesetben be vannak kapcsolva és átállításuk sehol nincs kivezetve a felületre).

Tehát Registry módosítás:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\iaStor\Parameters\Port0]

"LPM"=dword:00000000

"LPMDSTATE"=dword:00000000

"DIPM"=dword:00000000

Ez csak a 0-ás portra vonatkozik, de a többinél is át lehet állitani, csak a port számát kell átirni. A DIPM az Device Iniated Power Management, a többi talán Low Power Mode lehet. Azt asztali gépemen nem tapasztaltam ilyen fagyás, de itt ICH10R vezérlő van. A T60-as laptopomban viszont ICH7M és ott Corsair Force 3 SSD-vel pillanatok alatt jelentkezett a dolog, máskor meg órákig bírta. Ezért volt nehéz rájönni a megoldásra. Mindenesetre a másik T60-asban, amiben az Intel SSD van, ott ez a hiba nem jelentkezett eddig.

Tehát nyilván nem annyira hibáról van szó, sokkal inkább 2 eszköz és a driver nem megfelelő együttműködéséről, azaz a Corsair cucc nem támogatja ezeket a funkciókat, és a driver erről nem tud.

Levente, 2012.06.15.

 

Navigáció

Kezdőlap

Hírek

Termékek

Vásárlás

Támogatás

Partnerek

Névjegy

Hasznos oldalak

Letöltések

Gyakran Ismételt Kérdések

Tudástár

Fórum

Kapcsolat

Megosztás

 

Share |

 

Follow hdsentinel on Twitter

Hírlevél

Adja meg e-mail címét, hogy a hírekről, újdonságokról, különleges ajánlatokról értesítést küldhessünk!


© 2024 H.D.S. Hungary. 100% Magyar termék. Minden jog fenntartva.

merevlemez diagnosztika és adatvédelem